try another color:
try another fontsize: 60% 70% 80% 90%
www.apaklub.hu
A jó(ságos) Apák Virtuális Klubja.

gyermekvédelem

gyermekvédelem

Vajon hol van az a minimális szint, ami a közvélemény szerint is indokolttá teszi a külső beavatkozást egy család életébe, a gyermek érdekében?
Tömören így hangzik a kérdés. Van egy gyermeki jogokról szóló nemzetközi egyezmény, van a magyar jogalkotásnak sok jogszabálya, ami a gyermekek védelméről szól, mégis nehéz meghúzni azt a határt, amely egy hivatalos szerv beavatkozását teszi szükségszerűvé. Nem arra gondolok, ahol a gyermek nem kap enni, vagy verik, megalázzák rendszeresen, hanem arra, ahol a szülő a pl munkahelyét védve nem jelenik meg egy behívásra gyermekével, holott az a gyermek érdekében történne és ahhoz neki joga van. Vagy nem a legtökéletesebb táplálékot kapja, ezzel pedig későbbi egészsége kerül veszélybe. Vajon vét akkorát a szülő ezzel, hogy "megérdemeljen" egy hivatalos eljárást?

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Naiv vagyok

nem tagadom. De ezt a küzdelmet nem is lehet máshogy végezni, csak így. Legalábbis egy darabig. Aztán kialszik a láng. Akkor pedig lehet reménykedni, hogy valaki a helyedre lép.
Én azonban tényleg kíváncsi vagyok a sok látogatót látván, vajon hogy gondolkodik erről a közvélemény. Oly sokan formálnak véleményt ha kivágnak egy fát, vagy elütnek egy kutyát. Ez tényleg nem egy divatos téma, de hátha van valakinek véleménye róla.
Amit írtál, az a Te tapasztalatod. Szeretném, másokét is megismerni.

Nem lehetsz ennyire naiv!

Amikről te írsz az SENKIT NEM ÉRDEKEL (néhány ember kivételével). Persze, hivatalosan van gyermekvédelem, meg koncepció, meg jogszabály, meg mindenféle…, sőőőőőt némi ellenőrzéskor rendben is lehet találni mindent (csak tudni kell hova tekinteni, de egy kis „súgással” ez sem nehéz).
Megdöbbentő példákat tudnék említeni…!!!!!!!! Nem teszem, mert tök fölösleges.

Hogy ez a struccszemlélet milyen következményekkel járhat az egyes egyénekre és a társadalomra…, (?) mennyibe fog ez majd kerülni, ha „visszaüt” a szőnyegalá-söprés „stratégiája”…(?) és, hogy mennyit szenvednek ettől az ártatlan, semmiről sem tehető, kiszolgáltatott gyerekek…(?)
Ismétlem, valójában SENKIT SEM ÉRDEKEL!!!!!!!!! És nem is tehetsz ezekért a gyerekért semmit…, semmi hatékonyat!!!
Én is tudok olyan esetekről, hogy a vérem fölforr, ha csak eszembe jutnak. De a legtöbb, amit tehetek, hogy kisöpröm ezeket a gondolatokat a fejemből… Az ilyen esetek ellen nem egyszer próbáltam már tenni valamit …, csupa betonfalba ütköztem… Éééééééééééééés még örülhetek, hogy a saját fejemet nem zúztam össze...
Olvass bele a „GyerekSintérek” rovatba! (Nagyon visszafogottan és már-már „bűnös módon” megszűrve kerültek föl oda dolgok.) A hatóságok „kilóra” mérik a (gyermek)életeket, mert ez így jogszerű…

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.