try another color:
try another fontsize: 60% 70% 80% 90%
www.apaklub.hu
A jó(ságos) Apák Virtuális Klubja.

VasútMánia

Nyílt nap a Gyermekvasút járműtelepén

Október 10-én a hűvösvölgyi végállomáson az érdeklődők megismerkedhetnek a Gyermekvasút mozdonyainak és kocsijainak otthonával, az 1951-ben átadott Vontatási teleppel. A díjmentesen látogatható rendezvény 10 és 17 óra között várja a látogatókat.

Kicsik és nagyok előtt is megnyitja kapuit 2015. október 10-én, szombaton a MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút fűtőháza, ahol a járművek karbantartását és felújítását végzik, több muzeális értékű kocsi itt újult meg az utasok nagy örömére. A Vontatási telepen működés közben lesz látható hazánk egyetlen keskeny nyomközű fordítókorongja, amely igazi csemege a vasútbarátok számára. Az üzemi vágányokon járni fog egy gőzös és a magyarországi kisvasutakra jellemző, C50-es típusú mozdony is. A kisebb járművek közül a hajtányt és a motoros pályakocsit próbálhatják ki a látogatók. Lesz mozdonyszimulátor is, a gyermekek számára pedig kézműves-foglalkozásokkal készülnek a szervezők. A díjmentesen látogatható rendezvény 10 és 17 óra között várja az érdeklődőket.

A Gyermekvasút vonatai ezen a napon is a megszokott menetrend szerint közlekednek, a nosztalgia-motorvonat is szállít utasokat. Az utolsó járat Hűvösvölgyből 16 óra 15 perckor, Széchenyihegyről 17 óra 30 perckor indul. Bővebb információ a Gyermekvasút honlapján található. (http://www.gyermekvasut.hu/rendezvenyek/gepeszeti-nyilt-nap/ )

A hűvösvölgyi végállomás és a járműtelep a Széll Kálmán térről a 61-es villamossal, Óbuda felől a 29-es busszal közelíthető meg.