try another color:
try another fontsize: 60% 70% 80% 90%
www.apaklub.hu
A jó(ságos) Apák Virtuális Klubja.

Apaszerep vélemények

Nem győzöm eleget hangsúlyozni...

"A gyerekek természetesen nem olyan ostobák, mint mi hisszük. Nagyon is észreveszik, mi az igaz és mi a hamis.

Vörössipkás Túra módosított útvonalon

Úgy gondolom nekünk, Apáknak, hatalmas felelősségünk van abban, a gyerek milyen példát, milyen mentalitást, eszméket követ, mire lesz méltó az élet(é)ben.
Persze az ezirányú tevékenységünket rengetegen próbálják rombolni, vagy éppen javítgatni...
Az én "tematikámba" az alábbi mentalitás fér bele...:

Meddig terjed a szülői felelősség?

Nemrégiben egy e-mail váltás alkalmával a szülői felelősség kérdése került szóba, pontosabban az, hogy meddig tart (időben) egy szülő felelőssége a gyermeke iránt.

Itt az ApaKlub előző bejegyzésében is (és korábban szintén ) előfordul a „mama-hotel” kifejezés. Sőt tudvalevő a „papa-bank” megléte is. De nem csak ilyesmikkel tehetjük tönkre végérvényesen a csemetéink életét…
Az én ezirányú véleményem „közkézen” forog (legalább is ami ennek relatív értelmére vonatkozik), sőt ilyen tekintetben (is) sok minden kiolvasható az Auriga Módszer-ből, tehát nem nagyon akarok itt ebbe a dologba belemenni. Viszont a mail-váltás során eszembe jutott erről egy igen érdekes vélemény, ami ráadásul nem akárkitől származik…

Lehet e az Apaságot tanítani?

Ma valami hasonló kérdést tettek föl a számomra ma délelőtt. Hirtelen nem is tudtam mit válaszoljak rá... Csak később tisztult le bennem ez a dolog...
Merthogy, az utóbbi egy-két évben divattá vált az apaságot tanítani... (Ennek okai, ennek miértjének boncolgatása, azonban beláthatatlan messzeségekbe vezet!)
Attól tartok a jövő hétfőn, a Kossuth rádió Érintő műsora ezzel, (a címben megfogalmazott) témával foglalkozik majd..., de addig is az ez irányú meglátásom.

Az idő

azido.jpg

Eltöprengtünk már azon, hogy gyermekünk vajon azt kapta-e tőlünk, és mi azt követeljük-e tőle, amit életkora, fejlettsége indokolna?

Írta: Füzéki Bálint – pszichiáter, pszichoterapeuta szakorvos
Fotó: Ian Muir
Megjelent: MINDENNAPI PSZICHOLÓGIA • 2010 / 6. SZÁM 17. oldal
Közzétéve a szerkesztőség hozzájárulásával.

LEENDŐ APÁK FELELŐSÉGE. . .

. . . hogy melyik/milyen nőt választanak a gyermekük anyjának…
Igen, bizonyos szempontból elég alpárinak tetszik ez a megfogalmazás, azonban a finomkodás mit sem változtat a prózai valóságon. . .

Az ApaKlub szaklektora a szövegben több nemmegfelelőséget is fölfedezett. Ettől függetlenül az írást közreadom, mert érdekes problematikát feszeget...

Nem mese...

szemek_05555.JPG

A főszerkesztő előszava
Mindennapi Pszichológia II. évfolyam 3. szám
A sárvári strandon láttam egy családot, ültek a fűben, látszólag semmi nem történt, de a mellettük töltött pár perc máig sem hagy nyugodni.

Csak apának kellesz

A minap említettem egy témát, ami látszólag egyszerűnek tűnik, azonban rengeteg aspektusa van, ha jobban belegondolunk és akit valóban érint, annak nagyon fontossá válhat.
Írtam azt is, hogy én magam azután döbbentem rá erre, miután utána „kíváncsiskodtam” és meglepő módon egy szakállas dologgal találtam szemben magamat.
Íme az a történet, ami immár több mint három éve rejtőzködik előlem:

******

Titkos spermadonorok, álszent törvény (Az országgyűlési biztos szerint lehetne változtatni)

A nyári szabadságomon, az egyik ferrata fáradalmainak kipihenése (,vagy inkább kipihegése) közepette, véletlenül akadt kezembe egy újság. Ahogyan átlapoztam az alábbi tartalmú írásra bukkantam benne.
Szöget ütött a fejembe amiről olvastam, de inkább nekiindultam a következő, kerékpáros túrámnak…
Itthon előbukkant a „szög” és megdöbbenve tapasztaltam mekkora „előélete” van ennek a témának… Hamarosan annak bemutatására is sor kerül, azonban előbb azt szeretném megosztani, ami szöget ütött:

Anyák napja az ApaKlub-ban

Néhány napja váratlan és meglepő fölfedezést sikerült tennem…
Egy iskolai Anyák napján, tabló formájában ki volt téve a gyerekek néhány gondolata, közte az is, hogy „mi volt az első szavuk”, amikor még beszélni tanultak.
Egy gyors értékelést követően kiderült, hogy a gyerekeknek közel a fele jelölte az „apa”, vagy hasonló, férfi fölmenőre utaló szót első szavaként. Az „apás” gyereknek nagyjából a fele volt lány és fele volt a fiú…

Tartalom átvétel