try another color:
try another fontsize: 60% 70% 80% 90%
www.apaklub.hu
A jó(ságos) Apák Virtuális Klubja.

Gyereksintérek vélemények

Kedves Szülő, Nagyszülő, Pedagógus és Fanyalgó!

Én személy szerint nem nagyon bogarászom a netet, azonban gyakran kapok az Apaklub témájába illeszkedő írásokat, vagy olyan leveleket, amiben ilyenekre fölhívják a figyelmemet.
Az alábbiakban egy ilyen módon érkezett ELRETTENTŐ PÉLDÁT (!!!!!) adok közre...

A nemi sztereotípiák hatalma

A sztereotípia az idegen szavak szótára szerint merev egyformaság, gépiesség, változatlan ismétlődés. Nemi sztereotípia például: a tipikus férfi erős, agresszív, célratörő. A tipikus nő gondoskodó, kedves, visszahúzódó.

Nem sokat változtak az idők...

-Azt nem tudom, hogy mit akart, mert ez nem derült ki évek múltával sem… „Apa”,- ott nem jelent meg ilyen szó. A bírósági végzés úgy jelent meg, hogy az Anikó nevű kislány az édesanyánál, a József nevű gyermek pedig az alperesnél kap elhelyezést… A gyermekeim instabil emberekké váltak… Évtizedekig tartó bírósági és gyámhatósági perpatvarral álltam szemben és ezt a gyermekek is megsínylették… Az apára és mind a két szülő gondoskodására, szeretetére ugyanolyan szüksége van a gyereknek.

Köztudott, hogy a bíróság (általában) a törvények szerint jár el

A jóság mélyén a szeretetre képtelenség szomorúsága van. (Ha már nem tudtok szeretni, legalább jók legyetek. Így van ez rendjén.)
Ha jónak lenni sem sikerül, akkor keressétek az igazságot. (Az igazság azoknak világít, akikben a jóság melege kialudt.)
És, ha az igazságot sem találjátok…, akkor tartsátok be a törvényeket!

(Popper Péter nyomán)

Akkor értem már, hogy miért nincsen igazságszolgáltatás Magyarországon...

A tegnap nyitott fórumtémáról jutott eszembe

A válás árnya már jócskán betette lábát a családi „fészekbe”, amikor egy délután az apa önfeledten hancúrozott a fiaival a heverőn hemperegve. Éppen a kisebbiket dögönyözte, aki boldogan visongva adta a világ tudtára, hogy mennyire jólesik számára ez az „elfoglaltság”, amikor C. Julianna hazaérkezett. No jó az egy kicsit túlzás, hogy hazaérkezett, berontott a lakásba és ordítva nyomult a szobába, miközben azt üvöltözte, „Apád AIDS-es!!!!”

Saját gyűjteményből… 1.

Ha nem akadályoztad meg a bűn elkövetését, amikor megtehetted volna, bűnrészes vagy.
(Seneca)

Sokáig gondolkoztam azon, hogy ezt az írást ide, vagy az idézetek közé tegyem e?
Eredetileg Seneca jutott az eszembe; gondoltam illeszkedik az idézetek közé és hátha tudja kódolni az akire „illeszkedik”…, aztán eszembe jutott a történet, ami viszont Dr Kardos Ferenc gyűjteményébe való.
Végül úgy döntöttem ide helyezem és egymás mellé, itt/így talán itt jobban „mutat”…:-)

A történet:

Láthatási előítéleteink

A válással, gyermekelhelyezéssel, „láthatással” kapcsolatban van néhány előítéletünk, amely megnehezíti a pozitív irányú változást ezen a területen. Itt van például az a „tapasztalat”, hogy

„az anyák akadályozzák a láthatást.”

Láthatási trükkök Magyarországon

Dr. Kardos Ferenc:
Láthatási trükkök Magyarországon

Váláskor legtöbbször a két szülő rokonsága és baráti köre ügyvédekkel és az új élettárssal megerősítve két ellenséges táborrá alakul, és tanácsaikkal segítik az elváltakat abban, hogyan szabaduljanak meg volt élettársuktól egy életre. Némelyek ezt a tevékenységet ördögi szintre képesek emelni, minden kreativitásukat, intelligenciájukat felhasználva a szülő-gyermek kapcsolat rombolásának professzoraként dolgozzák ki azokat a titkos fegyvereket, amelyek a legérzékenyebb pontján találják el a másik szülőt: módszeresen elvagdossák azokat a szálakat, amelyekkel gyermeke kötődik még hozzá. A szülő-gyermek kapcsolat elaknásításának „módszertanába” nyújt bepillantást ez az írás a Kapcsolatügyelet 15 éves gyakorlatában megtörtént esetek felhasználásával.

Felismerések

Mégis, ha arra kellene válaszolnom, hogy mely felismerések látszanak számomra különösen fontosnak a vizsgálatból, és az elvált gyerekekkel, anyákkal, apákkal szerzett személyes tapasztalataimból, akkor visszatekintve négy pontot kell kiemelni…:

Tartalom átvétel