try another color:
try another fontsize: 60% 70% 80% 90%
www.apaklub.hu
A jó(ságos) Apák Virtuális Klubja.

Gyereksintérek

Nem fér bele a szabványba, hogy a feleségem vert meg 05.

Szekeres Andrea 2011. május 2.-én a „divany”-on megjelent írása alapján a [kiemelések tőlem]

Mire számít a legközelebbi tárgyaláson?
A bíróságon mindezt nem lehet előadni férfiként, részben azért, mert az erőszakot mindenki csak fizikai bántalmazásként fogalmazza meg, s nem hiszik el, hogy a férfi, akiről feltételezik, hogy erősebb, elszenvedője lehet egy ilyen családon belüli erőszaknak. Másrészt pedig a lelki részét ignorálják. Azt nem veszik erőszakszámba. A tárgyaláson a veszekedésre kihívott rendőrt tanúként is meghallgatták, aki azt mondta, hogy azért nem foglalkozott az esettel, mert nem tartotta hihetőnek, amit mondtam.
A feleségemnek jó ügyvédje van. Ő szeretne a válásból egy jelentős összeggel kikerülni, és a gyereket is vinni, ami számára jelentős anyagi biztonsággal is járna. Bár nincs más lehetőségem, de nem az a legnagyobb veszély, hogy a saját házamból ki kell költöznöm, hanem, hogy a kisfiút is viszi magával. Tudom, nem vagyok könnyű ember. Rengeteg hibám van, de úgy érzem, a viszonyom a fiammal sokkal kiegyensúlyozottabb, mint az anyjával. Az én tekintélyemet jobban elfogadja, pedig nem ütöm-vágom a gyereket. A vitákat pedig mindig ő sínyli meg. Én sokszor már az ő érdekében nem merek visszaszólni, hagyom, hogy a feleségem kiőrjöngje magát.

Nem fér bele a szabványba, hogy a feleségem vert meg 04.

Szekeres Andrea 2011. május 2.-én a „divany”-on megjelent írása alapján a [kiemelések tőlem]

A veszekedések a gyerek előtt zajlottak. A gyereknek milyen az édesanyjával a viszonya?
Abban teljesen biztos vagyok, hogy szereti. Amikor viszont a feleségem elveszíti az önuralmát, rá sincs tekintettel. A gyerek már nagyon rossz állapotban van. Rendszeresen járunk vele pszichológushoz és pszichiáterhez. Nem szabálykövető, nem rajzol, nem ül meg nyugodtan, felesel, és hat éves korához képest egyáltalán nem iskolaérett. A pszichológus egyértelműen az otthoni feszültséget okolja ezért. A feleségem a gyerek előtt szid engem, szidja az előző házasságomból született nagyfiamat, és lekurvázza annak anyját.
Megtiltja, hogy a kisfiú elmesélje nekem, mi történik akkor, amikor nem velem van, de kikérdezi őt, mi történt, amikor apával volt. [És, ha a gyerek véletlenül elkottyant valami „ilyen” dolgot, amit az apának „nem lenne szabad tudnia”, a „titok” kiejtését követően egyből meglátszik a gyerek szemében a rémület, mert hogy most aztán „anya majd szétver”.] A gyerekben már akkora torzulás van, hogy következetesen nemet mond az anyjának, mert úgy logikázza ki, ha nem mondhatja el apának, mit csináltak anyával, akkor úgy érzi, fordítva sem szabad elmondania.

Nem fér bele a szabványba, hogy a feleségem vert meg 03.

Szekeres Andrea 2011. május 2.-én a „divany”-on megjelent írása alapján a [kiemelések tőlem]

Újból feljelentette a feleségét?
Ekkor már nem. Elég volt nekem az előző feljelentés „békéltető tárgyalása”. Az éppen néhány nappal korábban volt – az ügyben eljáró bírósági titkár figyelmeztetett, hogy mennyire visszásan sülhet el, ha egy házastársi kapcsolatban a válási procedúra közepén, valaki megalapozatlanul vádolja a másikat bármivel.

Vagyis úgy érzi, nem hitt önnek?

Nem fér bele a szabványba, hogy a feleségem vert meg 02.

Szekeres Andrea 2011. május 2.-én a „divany”-on megjelent írása alapján a [kiemelések tőlem]

Mikor mondta, hogy elég?
2007-ben adtam be a válókeresetet. A legelső tárgyaláson a feleségem azt mondta, hogy nem foglalkozom a gyerekkel. A bírónak ennyi elég volt, innentől kezdve csak arra volt kíváncsi, hogy fizetek-e tartásdíjat. Mondtam, hogy az 50 nm²-es lakás az én külön tulajdonom, a feleségem megismerkedésünk után egy bőrönddel költözött be hozzám. Itt lakunk hárman. Én fizetem a rezsit, a nagybevásárlásokat, és a feleségem havonta 40 ezret kap egyéb költségekre. A Gyes/Gyed-del, és korábban, amíg dolgozott, és volt ilyen, saját bevételeivel is ő gazdálkodott, gazdálkodik. A közösen elérhető bankszámlánkról, a válási szándékom benyújtása után több mint egymillió forintot szó nélkül leemelt.
Amikor a bíró másodszorra is megkérdezte, hogy fizetek-e gyerektartást, és én azt mondtam, hogy nem, egy villámgyors ideiglenes intézkedésben megállapította a gyerektartás fizetésére való kötelezettséget. A feleségem pedig közölte, hogy válás után a gyerek láthatásáról ne is álmodozzak.

Nem fér bele a szabványba, hogy a feleségem vert meg 01.

Szekeres Andrea 2011. május 2.-én a „divany”-on megjelent írása alapján a [kiemelések tőlem]

Megalázottság, szégyenérzet, éveken át tartó pszichológiai terror, aminek valahogy mindig a gyerek issza meg a levét. XXI. századi történet a családon belüli erőszakról, ahol a férfi tűr, a gyerek szenved. Egy férfi kálváriája előítéletekkel, a bírói gyakorlattal, és a bebetonozott statisztikákra alapozott ítéletekkel.

Amikor a „Napocska” a sláger

A napokban véletlenül voltam fültanúja egy telefonbeszélgetésnek:

...csak azért szólok, mert az óvónő szerint hatalmas veszekedés várható a jelek kiosztásánál a szülői értekezleten. A miénk rendben van, már megbeszéltem vele. A Napocskát föl sem fogják ajánlani, tehát az a lényeg, hogy amikor sor kerül a jelek elosztására, nekünk mélységes hallgatásba kell süllyedni…

Filmajánló helyett

gyasz01.jpg

...

Köztudott, hogy a bíróság (általában) a törvények szerint jár el...

A jóság mélyén a szeretetre képtelenség szomorúsága van. (Ha már nem tudtok szeretni, legalább jók legyetek. Így van ez rendjén.)
Ha jónak lenni sem sikerül, akkor keressétek az igazságot. (Az igazság azoknak világít, akikben a jóság melege kialudt.)
És, ha az igazságot sem találjátok…, akkor tartsátok be a törvényeket!

(Popper Péter nyomán)

Akkor értem már, hogy miért nincsen igazságszolgáltatás Magyarországon...

Gyereksintérek..., (amikor az igazságszolgáltatásról lelopják az "i" betűt)!

…bűnösök közt cinkos, aki néma…
(vitaindító)

Az igazságszolgáltatás emberarc(talanság)a, avagy hány forintot ér egy gyerek(kor)…

Tartalom átvétel